TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mjesec dana od nestanka pronađeno tijelo Željka Abuta (46) iz Šipova

Mjesec dana od nestanka pronađeno tijelo Željka Abuta (46) iz Šipova

Željko Abut (46) iz Šipova, koji je nestao 27. oktobra, pronađen je mrtav na obali rijeke Plive u Šipovu, a prvi rezultati istrage ukazuju da se utopio.

U PU Mrkonjić Grad navode da su građani tijelo pronašli u petak, te da su o svemu obavijestili policiju.

– Izvršen je uviđaj tokom kojeg nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na eventualno krivično djelo. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo obavljanje obdukcije i sve dalje mjere i radnje preduzimaće se po njihovim instrukcijama – navode u PU Mrkonjić Grad.

Abut je u posljednje vrijeme imao zdravstvenih problema i žalio se na jake bolove u stomaku.

Članovi porodici ispričali su i da mu se u posljednje vrijeme pričinjavalo da ga neko prati, te da ranije nikada imao probleme te vrste.

Osim toga, primjetili su i da se čudno ponašao i pričao da su ga proganjala dva muškarca, te da je zajedno s njima priveden u policijsku stanicu, ali se ispostavilo da uopšte nije bio u policiji, te da je sve umislio.

U noći nestanka pozvao je taksi da ga vozi u susjednu opštinu, ali se usput predomislio i rekao taksisti da ga vrati i odveze u Baraće. Taksista ga je ostavio u centru Šipova i od tada mu se izgubio trag, piše avaz.ba

Komentarišite

Your email address will not be published.