TV K3

android aplikacija

instaliraj

Miličević pozvao Srbe sa hrvatskim dokumentima da podrže SDSS na izborima za parlament EU

Miličević pozvao Srbe sa hrvatskim dokumentima da podrže SDSS na izborima za parlament EU

Predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke, Milan Miličević, izjavio je da su sutrašnji izbori u Hrvatskoj za Evropski parlament istorijska prilika da jedan Srbin bude izabran za poslanika u krovnoj zakonodavnoj instituciji EU, te je pozvao Srbe iz Republike Srpske i BiH sa hrvatskim dokumentima da glasaju na sutrašnjim izborima za listu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

„Od velikog značaja za naš narod i nacionalne interese bilo bi da se naš glas čuje putem prvog izabranog predstavnika Srbina u Evropskom parlamentu. Važno je da svi oni iz Republike Srpske koji imaju glasačko pravo imaju svijest o značaju ovih izbora i da daju svoju podršku glasanjem za listu SDSS u Konzulatu Hrvatske u Banjaluci” – rekao je Miličević.

On je dodao da su glasanje i podrška za srpskog predstavnika u parlamentu EU je takođe važni zbog solidarnosti sa srpskim narodom koji živi u Hrvatskoj, koji će tim putem dobiti važan instrument za zaštitu ljudskih i manjinskih prava u Hrvatskoj i dovesti do toga da se više govori o problemima sa kojima se Srbi godinama suočavaju, poput imovine, penzija, zapošljavanja pod ravnopravnim uslovima u javnim i državnim službama, upotrebe dvojezičnog pisma, očuvanja identiteta itd.

„Republika Srpska i Srbija bi imale svoj glas u jednoj evropskoj instituciji, koji bi stajao uz nas na putu ka evropskim integracijama, kao i nekoga ko bi ustajao u našu odbranu kada bi se govorilo loše o Srbima ili protiv interesa srpskog naroda”, naglasio je Miličević.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.