Meni Makronove i Trampove večere na Ajfelovoj kuli bio „državna tajna“

Predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron sa svojim suprugama Melanijom i Brižit uživali su u prilično klasičnoj večeri u restoranu „Žil Vern“ na Ajfelovoj kuli, prenela je francuska televizija BFMTV.

Meni Makronove i Trampove večere na Ajfelovoj kuli bio „državna tajna“

Francuski mediji posebnu pažnju su posvetili Trampovoj dvodnevnoj poseti Parizu, ali i večeri u restoranu na 125 metara visine poznatog kuvara Alena Dikasa.

BFMTV se našalio da su detalji jelovnika tako „držani u tajnosti“ kao da je u pitanju „državna tajna“ da bi se na kraju ispostavilo da je večera bila prilično klasična, a ne toliko specijalna kako se predviđalo.

Predsednici Francuske i SAD sa suprugama na večeri u restoranu na Ajfelovoj ku

Prema navodima tog francuskog medija, predsednici su za predjelo imali paštetu na komadićima dvopeka, domaće dinstano povrće na „kraljičin način“, ribu list u holandskom sosu, a kao glavno jelo goveđi file u sosu „rosini“ s divljim jagodama i za desert čokoladni sufle.

Ne zna se koja su vina služena tokom večere, samo da je otvoren šampanjac na početku jela.

Tramp je juče završio dvodnevnu posetu Parizu gde je kao počasni gost prisustvovao vojnoj paradi povodom obeležavanja francuskog državnog praznika koji je ove godine bio u znaku francusko-američkog prijateljstva.

RTS

Komentarišite

Your email address will not be published.