TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mektić: U Ukrini je korištena pjena na biljnoj bazi

Mektić: U Ukrini je korištena pjena na biljnoj bazi

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske  zatražilo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita slučaj “pjena partija” na Ukrini kod Prnjavora, regovao je i akter događaja, Dragan Mektić. Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH kaže da je prilikom kupanja korištena eko pjena, koja ne može da ugrozi biljni i životinjski svijet u rijeci.

– Mi koji smo se hiljdau puta okupali u Ukrini, nikako ne želimo da je zagadimo  hemikalijama. Na tom mjestu kod rijeke bilo je organizovano druženje, a na “pjena partiju” korištena je pjena koja ne utiče negativno na biljni i životinjski svijet. Proizvedena je na biljnoj bazi. Ja sam tog dana oko 18 časova došao, skočio u rijeku, i oko toga su napravili bespotrebnu hajku, kazao je Mektić.

Kazao je da iza prijave i “hajke” na njega, stoje “dežurni dušebrižnici” iz SNSD-a.

– Ukrinu mnogi zagađuju otpadnim vodama i opasnim hemikalijama, a s druge strane niko ne reaguje u ovim slučajevima. Termoektrana Stanari godinama zagađuje Ukrinu i širi prostor opasnim hemikalijama i otpadom, a niko na to ne reguje. Neka  dođu u donji tok Ukrine, i ispitaju sastav rijeke i vide šta se sve izlijeva u rijeku. Licemjerno je da se bave mojim kupanjem, u kome nema ničeg spornog.  Naprotiv, moj “performans” je trebao da bude vid turističke promocije ovog kraja, naveo je Mektić.

Podsjećamo, prije nekoliko dana, slučaj “pjena partija” u Ukrini privukao je pažnju medija, nakon čega je regovalo Ministrastvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

– Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svijet rijeka, a posebno je specifično što se to dogodilo na rijeci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu „cvjetanja rijeke“, odnosno „ukrinskom vodenom cvijetu“, koje izaziva jedna vrsta bijelog leptira – kažu u Ministarstvu poljoprivrede.

„Vode Srpske“ su već, kako se navodi, naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

TV K3

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.