TV K3

android aplikacija

instaliraj

Meghan Markle i princ Harry bojkotuju Facebook

Meghan Markle i princ Harry bojkotuju Facebook
U pitanju je tzv. bojkot Facebooka zbog, kako se tvrdi, objavljivanja političkih reklama koje su, prema mišljenju mnogih, dosta često bile lažne i prepune dezinformacija.

“Proteklih sedmica svojim radom vojvoda i vojvotkinja od Sussexa solidarisali su se s kompanijama koje su osudile rad Facebooka i njihovo necenzurisanje govora mržnje i širenja dezinformacija”, piše magazin People pozivajući se na izvor blizak poznatom paru.

U želji da se zaštite najveće društvene vrijednosti, sloboda, jednakost i pravda, predstavnici mnogih korporacija pozvani su da ne oglašavaju putem Facebooka te na taj način pošalju snažnu poruku da se promovisanje rasizma, antisemitizma ili nasilja ne isplati. Pozivu na bojkot odazvale su mnoge korporacije poput Coca – Cole, Honde, Levi’sa i drugih.

Podsjetimo, osnivač Facebooka istakao je da će ova društvena mreža označiti sve objave vezane uz izbore posebnim linkom koji će korisnike voditi na stranicu s informacijama o izborima u SAD-u.

Također, proširit će svoju definiciju govora mržnje, ali i zabraniti sve oglase u kojima se drugu demografsku grupu označava kao opasnu.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.