TV K3

android aplikacija

instaliraj

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu od 21. do 28. oktobra

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu od 21. do 28. oktobra

Međunarodni sajam knjiga pod sloganom “Radost čitanja” biće održan u Beogradu od 21. do 28. oktobra na Beogradskom sajmu.

Na 63. Sajmu se očekuje učešće oko 500 izlagača iz zemlje, ovogodišnji počasni gost je Maroko, a tokom osam sajmskih dana biće organizovan i niz pratećih programa, rečeno je na konferenciji za novinare.

Uz Maroko, na sajmu će se predstaviti i izdavači iz Republike Srpske, BiH, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Rumunije, Ukrajine, Bjelorusije, Rusije, Irana, Japana, Kine, SAD i Švajcarske.

Ambasador Maroka u Beogradu Mohamed Amin Belhež izrazio je zadovoljstvo što je ta zemlja prva arapska država koja ima čast da bude počasni gost na beogradskom Sajmu knjiga, a najavio je i učešće više književnih stvaralaca iz te države.

“Ovo učešće je potvrda posebnih odnosa Maroka i Srbije na kulturnom polju, što je obostrani izraz na najvišem nivou za gradnju mostova komunikacije između naroda ovih zemalja”, rekao je Belhež.

Urednik programa beogradskog Sajma knjiga Sanja Milić najavila je održavanje i niza pratećih programa i sajamskih izložbi, među kojima će biti izložba “Rukopisi Aleksa Šantića”, povodom 150 godina od pjesnikovog rođenja.

Tokom Sajma, a u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske biće priređena i izložba “150 godina srpske čitaonice u Banjaluci”, kao i izložba “200 godina Vukovog rječnika”, u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti.

U sajamskom programu učestvovaće i pisci iz Perua, Portugalije i SAD – Santjago Ronkaljolo, Valter Ugo Mai i Piter Bret, te slovenački pjesnik Robert Simonišek, kao i prevodilac srpske književnosti na ruski Jelena Sagalović.

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.