TV K3

android aplikacija

instaliraj

Majka ćutala dok joj je dečko krvnički tukao kćerku, pa puštena na slobodu

Majka ćutala dok joj je dečko krvnički tukao kćerku, pa puštena na slobodu

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Negotinu donijelo je danas odluku i na slobodu pustio Vesnu Firulović, koja je u maju ove godine dopustila svom momku Zoranu Albiću da joj kćerku Lunu (2,5) pretuče do smrti, saznaje Blic.

Ova odluka suda usledila je nakon što je Više tužilaštvo u Negotinu podiglo optužnicu protiv ove majke kojom je tereti za krivično djelo napuštanje nemoćnog lica za koje je zaprijećena kazna do osam godina zatvora, jer krajem maja ove godine u kući u Prahovu nije spriječila Zorana Albića, muškarca sa kojim je živjela, da nasmrt pretuče njeno dijete.

Ona je, kako se navodi u optužnici u koju je Blic imao uvid sve vrijeme bila ispred kuće dok se Albić iživljavao nad djetetom, a ni u jednom trenutku nije pokušala da ga zaustavi i spasi dijete, ali ni da pozove pomoć iako je, kako je i sama navela, znala da u komšiluku živi socijalni radnik.

Štaviše, kako se navodi u optužnici, nakon što je Albić dijete ubio, pustio je Vesnu Firulović u kuću, a ona je, umjesto da dijete odvede odmah kod ljekara ili da pozove pomoć, razgovarala sa njim gotovo dva sata.

Foto: Uroš Arsić/RAS Srbija

Potom su preminulu devojčicu zajedno presvukli, a zatim se odvezili do Hitne pomoći, gdje su oboje ispričali da je dijete od dve i po godine palo sa terase.

Odluka Višeg suda u Negotinu posebno je užasavajuća iz razloga što Vesna ima još jedno dijete, a takođe postoji i bojazan da će pobjeći, s obzirom na to da pored srpskog ima i rumunsko državljanstvo, te i da joj majka i sestra žive u Austriji.

Advokatica oca ubijene devojčice Lune Maja Atanasković rekla je povodom privođenja kraju istrage ubistva da očekuje da se protiv Zorana Albića podigne optužnica za teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna do 40 godina, dok za majku djeteta Vesnu optužnicu za napuštanje nemoćnog lica za koje prijeti kazna do osam godina zatvora.

– Očekujem da će i u slučaju Zorana Albića i majke Vesne Firulović tužilaštvo predložiti maksimalnu kaznu zatvora – rekla je Maja Atanasković za Blic.

Otac ubijene Lune, i dalje zakonski suprug Vesne Firulović, obratio se Fondaciji “Tijana Jurić” sa molbom da ga zastupaju u postupku protiv njegove žene zbog ubistva njihove kćerkice. Ovaj čovkek je nakon ubistva rekao da je “slutio da će se ovako nešto desiti”, te i da je molio ženu da mu se vrati.

(Blic)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.