TV K3

android aplikacija

instaliraj

Lideri SDP i SBB traže održavanje vanrednih izbora

Lideri SDP i SBB traže održavanje vanrednih izbora

Lideri Socijaldemokratske partije BiH i Saveza za bolju budućnost, Nermin Nikšić i Fahrudin Radončić, usaglasili su se danas da bi vanredni izbori bili najbolje, a možda i jedino rješenje za trenutni zastoj u formiranju vlasti na nivou države.

Na sastanku dvojice lidera dogovoreno je da predstavnici stranaka u Parlamentu BiH što hitnije traže izmjene Izbornog zakona, koje bi, osim uvođenja elektronskog glasanja i videonadzora na izbornim mjestima, omogućile uvođenje instituta vanrednih izbora.

– Vanredni izbori bi bili najbolje, a možda i jedino rješenje za trenutni zastoj u formiranju vlasti u BiH, čije posljedice u posljednjih desetak mjeseci najviše osjete građani – navodi se u saopštenju iz SDP.

Dodaje se da je bespredmetno da se lokalni izbori sljedeće godine održe, ukoliko se ne može obezbijediti njihovo fer i korektno održavanje.

Na sastanku je zaključeno da je nedopustivo održavanje izbora u kojima jedna stranka ima mogućnost da, 24 sata pred izbore, promijeni 6.500 članova izbornih komisija.

Izvor: srpskainfo 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.