TV K3

android aplikacija

instaliraj

Konferencija “Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine – dijalog za budućnost”

Konferencija “Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine – dijalog za budućnost”

U Banjaluci je u toku konferencija “Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine – dijalog za budućnost”. Konferenciju organizuje Vlada Republike Srpske, u saradnji sa Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske i Privrednom komorom Republike Srpske.

Konferenciji prisustvuju predsjednik Republike Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović koji će imati i uvodna obraćanja.

Osim njih, predviđeno je da uvodne govore održe i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Dragutin Škrebić i predsjednik Privredne komore Borko Đurić.

Skupu prisustvuju i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

Tokom konferencije biće održan centralni panel na temu “Globalni i unutrašnji izazovi i moguća rješenja za unapređenje privrede Republike Srpske” i nekoliko okruglih stolova.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da je cilj današnje konferencije “Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine – dijalog za budućnost” da se ukaže na izazove sa kojima se suočava domaća privreda, ali i predlože rješenja za njihovo prevazilaženje.

Klokić je dodao da je zadatak konferencije da se još više unaprijedi dijalog između poslovne zajednice i Vlade Republike Srpske, koja je organizator konferencije.

“Cilj je da se dijalogom sa privrednicima, ali i ostalima koji učestvuju u privrednim aktivnostima, daju određene smjernice Vladi kako da poboljšamo privredni ambijent u Republici Srpskoj”, rekao je Klokić za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je naveo da će zaključci sa konferencije biti smjernice za izradu ekonomske politike za narednu godinu.

“Učesnici su i mnoge značajne kompanije iz različitih sektora, predstavnici akademske zajednice, bankarskog, nevladinog sektora, ali i lokalnih zajednica”, naveo je Klokić.

On je napomenuo da je ideja o održavanju konferencije proistekla iz činjenice da je Vlada Srpske krajem prošle godine potpisala memorandum o zajedničkim politikama sa Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske, a čiji je cilj bio da se daju određene smjernice za razvoj privrede Srpske.

 

(RTRS)

Komentarišite

Your email address will not be published.