TV K3

android aplikacija

instaliraj

Končita Vurst ima HIV

Končita Vurst ima HIV

Pobjednik Pjesme Evrovizije 2014. iz Austrije, Končita Vurst, to jest Tomas Nojvirt, saopštio je danas da je već godinama HIV pozitivan, a to je objavio zato što mu je bivši partner prijetio da će taj podatak iznijeti u javnost.

“Danas je došao dan da se oslobodim velikog tereta za ostatak svog života: ja sam već godinama HIV pozitivan”, napisao je Vurst na svom Instagram profilu.

On se odlučio na ovaj korak jer je jedan “bivši” prijetio da će sa ovom privatnom informacijom izaći u javnost, pa je odlučio sam da o bolesti, koju je krio, obavijesti obožavaoce.

“U budućnosti nikome ne dajem za pravo da mi prijeti i na takav način utiče na moj život“, poručio je pobjednik Evrovizije 2014. godine.

Od postavljanja dijagnoze, kako je napisao, nalazi se pod medicinskom terapijom, i tvrdi da je već godinama ispod granice dokazivanja zaraženosti, to jest da nije u stanju da prenosi virus.

Vurst ukazuje da nije sa ovom informacijom izašao u javnost prije svega zbog porodice, koja ga je podržava od prvog dana kada je ustanovljen virus i želio je da ih poštedi javne rasprave o HIV statusu.

Takođe i prijatelji, kako tvrdi, znali su za oboljenje i podržavali su ga.

Vurst ističe da je svakako ova informacija važna samo za ljude sa kojima je imao seksualni kontakt.

“Izlaženje u javnost sa tom informacijom je svakako bolje nego da to učini neko treći. Nadam se da ću ohrabriti ljude i napraviti korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se, bez da su krivi, zarazili HIV-om“, napisao je Vurst.

Komentarišite

Your email address will not be published.