Ko umjesto Zeljkovića potpisuje dokumenta u Institutu za javno zdravstvo Srpske

September 21, 2021, 12:58 pm

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske obavlja sve poslove nesmetano, a ovlašćenje za potpisivanje dokumenata umjesto direktora ima njegov savjetnik.

Ovo za Srpskainfo kaže član uprave Instituta za javno zdravstvo RS dr Stanislav Palija.

Podsjećamo da je direktor JZU Institut za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković u pritvoru zbog istrage u aferi “Korona ugovori”.

– Uprava je u stalnom kontaktu sa ministrom zdravlja i vjerujem da će uskoro biti riješeno i pitanje rukovodioca ove zdravstvene ustanove dok traje postupak  – ističe Palija.

On podsjeća da je Vlada Republike Srpske osnivač Instituta za javno zdravstvo RS koja je i nadležna za imenovanja direktora.

FOTO: GRAD BANJALUKA/RAS SRBIJA
FOTO: GRAD BANJALUKA/RAS SRBIJA

Na konkretna pitanja oko pravne procedure u slučaju pritvora direktora Instituta, u Vladi su nam samo rekli da je pitanje pritvora radnika regulisano Zakonom o radu.

– Radnik kome je određen pritvor udaljuje se iz rada od prvog dana pritvora, dok pritvor traje – definisano je Zakonom o radu RS.

U svakom slučaju, direktor ne može dobiti otkaz u ovom slučaju. Može jedino ako mu u krivičnom postupku bude izrečena kazna zatvora veća od šeset mjeseci.

Srpskainfo

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *