TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kina pravi crnu listu svojih turista

Kina planira da sastavi "crnu listu" svojih turista koji su se neprikladno ponašali u inostranstvu i na taj način joj ukaljali obraz, prenose elektronski mediji.

Kina pravi crnu listu svojih turista

Ometanje javnog prevoza, oštećenje javne i privatne imovine, nepoštovanje lokalnih običaja, uništavanje istorijskih objekata ili kockanje i učestvovanje u pornografskim aktivnostima, prekršaji su koje će Kineze odvesti u nacionalnu bazu podataka, objavila je kineska uprava za turizam.

Oni koji prekrše pravila će na takvoj listi biti dvije godine, kaže se u odredbama koje su ove sedmice stupile na snagu.

Odredbe su donijete jer su kineski turisti počeli da na sebe skreću pažnju javnosti, naročito nakon nedavnih incidenata kada su otvarali avionska vrata za slučaj opasnosti.

Jedan kineski putnik u decembru je na međunarodnom letu bacio na stjuardesu posudu punu vruće testenine, a prošlog mjeseca svijet je obišao dvominutni snimak divljanja kineskih turista na jednom aerodromu u Južnoj Koreji.

Uprava za turizam nije precizirala kazne za one koji završe na crnoj listi, ali kineski mediji javljaju da će turističke vlasti moći da prijave prekršioce bezbjednosnim, carinskim i saobraćajnim vlastima, ali i kreditnom birou centralne banke.

Komentarišite

Your email address will not be published.