TV K3

android aplikacija

instaliraj

Keri: SAD će biti uz BiH u teškom periodu oporavka

Keri: SAD će biti uz BiH u teškom periodu oporavka

Državni sekretar SAD Džon Keri naglasio je da će SAD biti uz narod BiH u teškom periodu oporavka nakon poplava i izrazio nadu da će se vlasti u BiH, poput hrabrih građana, izdići iznad etničkih i političkih barijera i povesti zemlju naprijed na putu evroatlantskih integracija.

Keri je u pismu ministru inostranih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji podsjetio da je Vlada SAD alocirala 2,7 miliona dolara hitne pomoći BiH za suočavanje sa poplavama, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Pomoć se ogledala u vidu čamaca, pumpi za vodu, sistema za pročišćavanje vode, osnovnih humanitarnih potrepština, te pomoći u hrani i profesionalnoj psihološkoj podršci za raseljena lica.

SAD su uputile i deminarski tim koji je zajedno sa Centrom za uklanjanje mina u BiH /BHMAC/ radio na identifikovanju i uništavanju mina.

Keri podsjeća da je otpravnik poslova Ambasade SAD u Sarajevu Nikolas Hil najavio da će SAD obezbijediti daljih 10 miliona dolara pomoći za BiH.

Keri je zahvalio Lagumdžiji na prethodno upućenom pismu sa informacijama o izazovima sa kojima se BiH suočava nakon katastrofalnih poplavama.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.