TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kamere snimile sumnjiva auta na putu kojim je pješke prošla Lana

Kamere snimile sumnjiva auta na putu kojim je pješke prošla Lana

Najmanje dva automobila stavljena su pod kontrolu policije i tražiće se naredba suda za njihovo izuzimanje u okviru istrage ubistva Lane Bijedić (19) iz Mostara, potvrđeno je za “Nezavisne” iz Tužilštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako saznajemo, pregledom snimaka s nadzornih kamera vidi se kako Lana pješači, ali joj se u jednom momentu gubi trag pa je možda i išla automobilom.

Međutim, kako saznajemo, za automobile čije će se izuzimanje tražiti ne postoji konkretna sumnja da se u njima vozila ubijena djevojka, ali su ih vjerovatno pregledom snimaka s kamera istražioci uočili kako prolaze tim putem i provjerava se svaki mogući trag u vezi s misterioznim ubistvom djevojke.

Zato će vozila biti poslata na pregled kako bi se vidjelo da li u njima ima bilo kakvih tragova koji bi mogli da pomognu u otkrivanju odgovornih za ubistvo.

Tijelo Bijedićeve pronašao je ribar 6. oktobra u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Osumnjičeni kao ni motiv ovog zločina koji je potresao javnost  nisu otkriveni.

Ubica je djevojku brutalno pretukao i davio te bacio u rijeku, a  signal njenog mobilnog telefona posljednji put je lociran u Čapljini, a u istragu su uključene sve policijske agencije u BiH.

Istražioci se nadaju da bi vještačenje njenog telefona i laptopa moglo da pomogne u otkrivanju ovog misterioznog zločina.

Nezavisne novine/Ljiljana Radić

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.