Istočno Sarajevo: Ministar Šeranić u posjeti Domu za starija lica (VIDEO)

July 20, 2019, 2:29 pm

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić posjetio je danas Dom za stara lica u Istočnom Sarajevu. Nakon razgovora sa direktorom ove ustanove upriličeno je druženje sa korisnicima ovog doma koji pruža usluge stalnog smještaja starijim i nemoćnim osobama.Ministar Šeranić je obećao da će Vlada RS pomoći u rješavanju proširenja smještajnih kapaciteta, jer su postojeći popunjeni ali i kroz zazličite programe poboljšati kvalitet života lica treće dobi.

Vlada RS subevencioniše boravak starih lica u ovoj ustanovi i kroz razne programe poboljšava kvalitet života lica treće dobi poput radno -okupacione terapije.

Ministar Šeranić se danas družio sa korisnicima Doma, mjerio im pritisak i dao savjete kako da brinu o zdravlju i kvaliteno provedu vrijeme u ovoj ustanovi.

U Domu su trenutno smještena 143 korisnika, zaposlenih je 43, od čega je četvoro u administraciji, a ostali su u direktnom radu sa korisnicima.

Cijenu boravka određuje resorno ministarstvo i ona se kreće od 650 do 725 KM u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama i u zavisnosti od zdravstvenog stanja štićenika.

(TV K3 – Foto: Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *