TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Ista pozicija Srpske po pitanju NATO”

“Ista pozicija Srpske po pitanju NATO”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je Republika Srpska na poziciji na kojoj je i bila po pitanju NATO-, o čemu je Narodna skupština donijela odluke.

Komentarišući formiranje komisije za NATO integracije BiH, Čubrilović je rekao novinarima danas u Banjaluci da su to radile institucije sa nivoa BiH.

Čubrilović je dodao da je poznat stav institucija Republike Srpske u vezi sa NATO integracijama.

Kada je riječ o izboru novog direktora Policije Republike Srpske, Čubrilović je rekao da je prethodni konkurs za tu poziciju poništen, a kada dođe prijedlog za izbor direktora Policije u Narodnu skupštinu, to će biti razmotreno.

– Ima komisija koja to radi i to je njena obaveza – rekao je Čubrilović, nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma, ističući da pretpostavlja da Policija svoj posao radi prema zakonu, korektno i prema svim građanima jednako.

Čubrilović je rekao da u Narodnu skupštinu Republike Srpske nije stigao nikakav zahtjev neformalne grupe građana “Pravda za Davida” da se oglasi povodom hapšenja njenih članova na ulici i pisanja prijava.

Upitan da prokomentariše zašto je Klub poslanika DEMOS-a glasao protiv zaključaka SNSD-a, a koji se tiču izgradnje malih hidrocentrala u Republici Srpskoj, Čubrilović je naveo da nema bitne razlike između zaključaka DEMOS-a i SNSD-a.

– Cilj zaključaka je da se smanji, odnosno prestane sa izgradnjom malih hidrocentrala. DEMOS je tražio da to bude u roku 90 dana, a SNSD je tražio da se prvo napravi analiza u roku šest mjeseci. Tu je došlo do malih razmimoilaženja i to ne u cilju, već u vremenskom periodu – rekao je Čubrilović.

Izvor: Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.