TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ispovijest oca fatalne Sunite: “Željela je da bude zvijezda, žalim što je ubila čovjeka”

Ispovijest oca fatalne Sunite: “Željela je da bude zvijezda, žalim što je ubila čovjeka”

Vjerujem u tužilaštvo i sud. Neka svako odgovara za svoje postupke, ovim riječima juče je otvorio dušu Esad Hindić, otac Sunite Hindić-Bošnjaković (21). Njegova kćerka sumnjiči se da je hicem iz pištolja usmrtila Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela „Vila Ivanković“ u mjestu Buna pored Mostara.

Nije je vidio

Sa Esadom je ekipa Avaza razgovarala nakon što je pokušao posjetiti kćerku u pritvoru.

– Bio sam gore (Mostar, op. a.) u tužilaštvu, ali mi nisu dozvolili da je vidim. Dobila je 30 dana pritvora – priča Esad.

On priznaje da nije bio u najboljim odnosima sa kćerkom, ali podvlači da vjeruje u svaku riječ koju je izgovorila tokom saslušanja. Sunita je, između ostalog, tvrdila da se igrala pištoljem i da je slučajno opalio.

– Ona je oduvijek htjela biti velika zvijezda, a ja se s tim nisam slagao. Zato se nismo viđali… Ali ne vjerujem da je u stanju namjerno ubiti čovjeka. U medijima sam pročitao da je i ranije imala problema sa zakonom… Nisam upućen u odnos Sunite i tog gospodina. Mogu samo reći da mi je žao. Kamo sreće da je makar ranjen, da je preživio – u jednom dahu priča Esad.

Prema njegovim riječima, ne želi da se stvara pogrešna slika o njegovoj porodici.

Pogrešna slika

– Želim da javnost, a prije svega porodica ubijenog, znaju da ja nisam džukela. Htio sam otići na sahranu čovjeku, ali me bilo strah. Ovim putem želim izraziti saučešće porodici nastradalog – zaključio je Esad Hindić.

Imaju svjedoci, tražila je pomoć

Esad Hindić tvrdi da mu nisu poznati detalji zločina. Nije imao odgovor ni na pitanje kako se Sunita, uprkos lomu obje noge, našla u 150 kilometara udaljenom Travniku.

– Znam samo da postoje svjedoci koji su vidjeli Sunitu kako ide od sobe do sobe i govori da je Nino ranjen, da mu treba pomoć… Neka sud sve ispita – poručuje Esad Hindić.

Izvor: srpskainfo 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.