TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ispaljeno osam protivgradnih raketa

Javno preduzeće "Protivgradna preventiva Republike Srpske" dejstvovalo je sa četiri protivgradne stanice, pri čemu je ispaljeno ukupno osam protivgradnih raketa na području Gradiške i Srpca.

Ispaljeno osam protivgradnih raketa

Sinoć od 22.08 do 22.15 časova na području Gradiške sa jedne stanice ispaljene su dvije rakete, a na području Srpca sa tri stanice šest raketa.

U saopštenju ovog preduzeća navodi se da je grmljavina intenzivno praćena radarima juče od 16.00 časova, a trend procesa je bio jačanje od juga prema Savi.

“Praćeni i sa protivgradnim raketama iskontrolisani su oblaci koji su se kretali iz područja Gradiške i Laktaša preko Srpca prema Savi. Uveče i u prvom dijelu noći je bilo jačih razvoja sa zonom preko sedam kilometara visine u zapadnom dijelu branjenog područja”, navodi se u saopštenju.

Procesi su praćeni sa dva radara sve do ponoći. Dozvola za dejstvo dobijena je od kontrola letenja Banjaluka od 21.43 do 23.45 časova.

“Dejstvima, protivgradnim raketama jedan jači gradoopasni proces je modifikovan da ne bi bilo krupnijeg grada sa štetnim posljedicama”, navedeno je u saopštenju.

Jedna protivgradna stanica na području Laktaša prijavila je kratkotrajnu sugradicu bez štete na poljoprivredi.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.