Haljina koju je pravilo šestoro ljudi 600 sati

May 7, 2016, 8:27 am

Magična haljina koju je nosila glumica Kler Dejns na godišnjem balu u Metropoliten muzeju u Njujorku, “bacila” je u drugi plan kreacije drugih dama, ali i samu manifestaciju.

Zasluženo! “Prava Pepeljuga se pojavila na Met balu i za to možemo zahvaliti dizajneru Zaku Posenu”, pišu američki mediji. Dizajner koji je napravio ovu magičnu haljnu otkrio je detalje oko nastajanja ove kreacije. “Volim da ostvarujem ljudima snove.

To je moj posao. Zanima me mjesto gdje se sreću prošlost i budućnost…Treba umjeti i znati i prepoznati momenat između fantazije i tehnologije.

U tome leži ljepota. Haljina je napravljena u Francuskoj i za nju su korišćene LED sijalice i 30 mini pakovanja baterija. Vidite kako svjetlo pada vertikalno.

Da bi se ono uopše vidjelo, materijal od koga je haljina napravljena je toliko delikatan, skoro providan.

Zanimlijvost je i da je Kler morala da vrati haljinu do ponoći, baš kao Pepeljuga. Ispalo je da fora, ali zapravo se Kler presvukla u nešto komotnije za zabavu koja je održana nakon formalne ceremonije”, rekao je talentovani Posen.

Ovo je pank verzija Pepeljugine haljine, napisao je kreator na svom Instagramu. Haljina je izazvala brojne komentare u svijetu mode.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *