TV K3

android aplikacija

instaliraj

Emotivni oproštaj legendarnog Drogbe od fudbala

Emotivni oproštaj legendarnog Drogbe od fudbala

Iako je penzionisanje sastavni dio karijere svakog sportiste, uvijek je posebno teško gledati kada velike zvijezde “objese kopačke o klin”.

Iako je odolijevao sve do 40. godine života, od aktivnog igranja fudbala sinoć se oprostio legendarni Didije Drogba, prenosi “Avaz.ba“.

Proslavljeni napadač svoju posljednju utakmicu odigrao je u dresu američkog drugoligaša Finiks Rajzinga. Radilo se o finalu USL kupa, a ekipa stasitog napadača iz Obale Slonovače poražena je s minimalnih 1:0 od ekipe Lujvil sitija.

Pošto je bivši napadač Čelsija još u trećem mjesecu najavio da mu je ova sezona zadnja u karijeri, poraz u finalu značio je i prekid njegovog fudbalskog puta na kojem je branio boje Le Mana, Žežama, Marseja, Čelsija, Šangaja, Galatasaraja, Montreala i Finiksa.

Najdublji trag popularni Tito ostavio je u Londonu, gdje je u dvije epizode sakupio 254 nastupa, postigao ukupno 104 gola te postigao svoj najveći uspjeh – osvajanje Lige šampiona 2012. godine.

Osim na klupskom planu, Drogba je bio nezamjenjiva karika respektabilne generacije Obale Slonovače za koju je zabio čak 65 pogodaka u 104 nastupa.

Njegovu požrtvovnost, snagu i borbenost zapamtio je svako ko ga je gledao barem jednom u životu.

Izvor: NN

Komentarišite

Your email address will not be published.