TV K3

android aplikacija

instaliraj

Džaferović i Izetbegović o zahtjevu SNSD-a: Koče sve u državi, ali nećemo popustiti pod pritiskom

Džaferović i Izetbegović o zahtjevu SNSD-a: Koče sve u državi, ali nećemo popustiti pod pritiskom
“Centralna izbora komisija je legalna i legitimna i dok sud ne kaže drugačije odluke se moraju poštovati. CIK je donio odluku i trebamo je svi poštovati jer je u pitanju glavni regulator izbornog procesa u BiH. U ovom trenutku je bitno osigurati sredstva i svi koji učestvuju u tome moraju odmah reagirati inače će odgovarati. Uskraćivanje sredstava za izbore podliježe odgovornosti i oni koji to rade će odgovarati”, istakao je Džaferović.
Izetbegović ne misli da SNSD osporavanjem članova CIK-a i njegovih odluka, kao i blokadama Parlamenta BiH zbog kojih nije usvojen budžet igra igru kojoj je cilj da ne dođe do izbora, ali činjenica je, kako kaže, da ova stranka koči sve u državi.

“SNSD sve koči u državi, ne priznaje CIK, ne priznaje državu, neće budžet, blokira državu… Pravi se pritisak koji treba treba ishoditi time ili da se izbori jedna bolja pozicija entiteta ili da dođe do zamora u probosanskim snagama koje će reći dajte nam naš dio BiH da ga uredimo kako treba, ali mi nikada na to nećemo pristati”, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kada je riječ o nedavnoj izjavi Milorada Dodika u Narodnoj Skupštini RS-a, a koja se tiče prisluškivanja opozicije, Izetbegović je kazao da član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a stalno daje slične izjave.

“On je takav, uvijek daje manje-više opasne izjave, ali vjerovatno je to bilo u žaru političke borbe i redovnog prepucavanja”, rekao je Izetbegović.

https://www.klix.ba/

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.