TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik: Srpska neće dopustiti priznanje samoproglašenog Kosova

Dodik: Srpska neće dopustiti priznanje samoproglašenog Kosova

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da BiH neće priznati nezavisnost samoproglašenog Kosova, jer za takvu odluku ne postoji konsenzus zbog toga što Srpska na to nikada neće pristati.

“Za preduzimanje neke međunarodne političke mjere, u skladu sa Ustavom potreban je konsenzus svih u BiH. Dakle, odluka o priznavanju samoproglašenog Kosova zavisi od Republike Srpske, a u njoj gotovo da nema nijedenog političara, bilo da je u pitanju vlast ili opozicija, koji bi to prihvatio”, rekao je Dodik za Prvu TV, komentarišući izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati samoproglašeno Kosovo.

Dodik kaže da je to poznata priča Izetbegovića koji bi odavno priznao nezavisnost samoproglašenog Kosova, ali da Izetbegović nije BiH.

“BiH je nešto sasvim specifično, potpuno neuspješno i propalo, ali zato Izetbegović već drugi put izjavama o Srbiji i Kosovu ruši Dejtonski sporazum i Ustav”, istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je naglasio da je u izjavama Izetbegovića mnogo nedosljednosti, te da se on odnosi sa mržnjom prema Srbiji.

“On bi priznao Kosovo, nešto bi uradio u Sandžaku, a onda bi napao Republiku Srpsku. Ako priznajete Kosovo, priznajete i Republiku Srpsku i to bi Izetbegović trebalo da učini, jer bi to bilo dosljedno”, rekao je Dodik.

 

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.