Dodik o Šmitu: Hvala Milanoviću što je rekao da su visoki predstavnici u BiH prevara

December 4, 2021, 12:27 pm

Za nas Kristijan Šmit nije Visoki predstavnik i neće to nikad ni biti, i žalim ga što pokušava da se prikaže kao takav, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je odbio da komentariše izjave Kristijana Šmita o ustavu BiH i Oružanim snagama BiH, tvrdeći da on nije Visoki predstavnik, nego “čovjek nekih svojih pajdaša” i da se on lažno predstavlja.

– Ima i kod nas raznih špekulanata, ima bitangi koji su spremni da rade sve što stranci traže od njih – rekao je Dodik, komentarišući činjenicu što je Šmit, tokom boravka u Srpskoj, imao pratnju kao štićena ličnost.

– Šmit nema pravo na to i ja ću se potruditi da onaj ko je tako odlučio snosi posljedice – rekao Dodik.

– Hvala gospodinu Zoranu Milanoviću što je rekao da su visoki predstavnici u BiH prevara i da je BiH jedina kolonija u Evropi. Apsolutno se slažem sa Milanovićem, uostlaom, mi na to ukazujemo već godinama – rekao je Dodik.

Dalje je dodao:

– Guraju nam ovdje 20 godina nešto što, kako je i sam Vestendorp rekao, nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom, a kada mi na to ukažemo, onda smo mi loši momci, a oni kao nisu. BiH je kolonija, BiH je prevara, visoki predstavnici su prevara – rekao je Dodik.

(Srpskainfo – FOTO: SINISA PASALIC/ RAS SRBIJA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.