Dodik čestitao Alijevu dan državnosti

May 28, 2023, 8:03 am

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu Dan državnost, izrazivši uvjerenje da će saradnja Srpske i Azerbejdžana u mnogim segmentima bilježiti rast i ići uzlaznom linijom.
“Sa Vama na čelu, Republika Azerbejdžan je izrasla u regionalnog lidera i ekonomsku silu, i sa ponosom mogu reći da Republika Srpska i Azerbejdžan imaju posebno tople i prijateljske odnose, pune razumijevanja i uzajamnog poštovanja”, naveo je Dodik u čestitki koju je uputio u ime naroda i institucija Republike Srpske, i svoje lično ime.

Dodik je naglasio da je u vrijeme velikih tektonskih geopolitičkih promjena, izazova na ekonomskoj globalnoj sceni, razumijevanje i poštovanje unutrašnjih prilika i spoljne politike svake od zemalja, od izuzetne važnosti.

“Vaša mudrost i harizma vode vaš narod i vašu zemlju putem razvoja i prosperiteta, i Vi decenijama opravdavate povjerenje svog naroda. To je činjenica koja se mora poštovati”, dodao je Dodik.

Dodik je izrazio uvjerenje da će saradnja Srpske i Azerbejdžana u mnogim segmentima bilježiti rast i ići uzlaznom linijom.

“Uvjeren sam da će naši odnosi dodatno ojačati u godinama koje su pred nama na obostranu korist naših naroda i zemalja. Izražavam moju iskrenu i postojanu namjeru da se prijateljstvo i podrška – za koju smo već postavili temelje – čvrsto nadograđuju, čuvaju i poštuju”, naveo je Dodik.

Dodik je poželio Alijevu dobro zdravlje i blagostanje, te napredak i prosperitet prijateljskog naroda Azerbejdžana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *