Doboj: Predstavljen program podrške startap projektima (VIDEO)

February 14, 2020, 7:38 pm

Program podrške startap projektima, čija su ciljna grupa mladi i žene, predstavljen je zainteresovanima u Doboju. Prezentaciju su održali predstavnici Gradske razvojne agencije Doboj i Udruženja trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – CEFE BiH.

Gradska uprava objavila je 21. januara javni poziv za učešće u programu podsrške preduzetništvu.Svi zainteresovani mogu da se prijave do 21. februara.CEFE program podrške preduzetništvu predstavlja pilot-projekat u Doboju koji treba da ukaže da li su mladi u ovoj lokalnoj zajednici zainteresovani da se dokažu kao samostalni privrednici. Dejan Kršić je rekao da već ima dobro razrađen posao za izradu stolarije i zainteresovan je da učestvuje u programu.

Kroz ovaj program polaznicima će biti osigurana obuka u jačanju ličnih preduzetničkih kapaciteta, podrška u izradi poslovnog plana i tehnička podrška u registraciji i pokretanju preduzeća. Neće biti razmatrane poslovne ideje kao što su proizvodnja alkoholnih pića i duvanskih proizvoda, koji imaju negativan uticaj na ljudsko zdravlje ili životnu sredinu.

Doboj jedna od 12 lokalnih zajednica sa kojima se realizuje program podrške novim preduzetnicima, kako bi razvili svoje poslovne ideje, stavili ih na tržište, pa sve do registracije preduzeća.

Predstavnici Gradske razvojne agencije Doboj i Udruženja trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – CEFE BiH 26. decembra potpisali ugovor o saradnji i udruživanju finansijskih sredstava od ukupno 30.000 KM, namijenjenih za realizaciju programa podrške startap projektima mladih.

 

(TV K3) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *