DNS: Danas sjećanje na nevino nastradale i prognane u “Oluji”

August 4, 2020, 6:32 pm

Sjećanje na nevino nastradale i prognane u ”Oluji”, na najveće etničko čišćenje devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije, vječna je opomena našem narodu da se samo sami na sebe možemo osloniti i samo jedni drugim pomoći, kazao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

„Za svakog Srbina, a posebno za one porijeklom iz Hrvatske, bolna je činjenica da 250.000 protjeranih, 1.869 poginulih i nestalih, od čega 550 žena, još uvijek čekaju satisfakciju i da bilo koja pravosudna institucija kaže da je to bio zločin i etničko čišćenje. Ne može a da ne boli činjenica da je Haški tribulan oslobodio odgovornosti aktere ovog stravičnog zločina“, istakao je Nešić.

„Od konstitutivnog naroda, Srbi su u Hrvatskoj postali nacionalna manjina bez osnovnih ljudskih prava, a njihovi domovi nisu obnovljeni. I takva Hrvatska u kojoj nema pravde za žrtve srpskog naroda, a time ni vladavine prava,  u kojoj se ne poštuju ljudska prava, u kojoj se povampirilo ustaštvo, postala je članica Evropske unije,  a da nije ispunila one osnovne uslove – vladavinu prava i poštovanje ljudskih prava!“, naglašava lider DNS-a.

Sve to, smatra on, govori da se srpski narod prvenstveno mora osloniti na sebe i biti jedinstven, jer je samo jedinstven snažan i može opstati.

„Našu prošlost ne smijemo zaboraviti,  ni ’Oluju’, ni ’Maestral’, ni Jasenovac, Prebilovce i brojna druga stratišta našeg naroda, a sigurnu i prosperitetnu budućnost možemo izgraditi samo ekonomskim i nacionalnim jačanjem naše dvije srpske države – Srbije i Srpske!“, zaključuje Nešić.

Saopštenje DNS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *