TV K3

android aplikacija

instaliraj

Djurić: Izjava Rame neće skrenuti Beograd sa puta stabilnosti

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da izjava albanskog premijera Edija Rame o nezavisnosti Kosova neće skrenuti Srbiju sa puta reformi i stabilnosti u regionu.

Djurić: Izjava Rame neće skrenuti Beograd sa puta stabilnosti

Đurić je istakao da je Ramina izjava “njegova lična karta”, te da spada u domen izjava čiji je cilj da provociraju.

“Ovo je jedna mala crta, a uspesi spoljne politike Srbije su vanserijski”, rekao je Đurić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da predstavnici Albanije nisu iskoristili iskreno pruženu ruku Srbije da se odnosi između Srba i Albanaca normalizuju. “To i posle ove posete, koja nije donela pozitivne rezultate, ostaje naš cilj”, naveo je Đurić.

Govoreći o ekonomiji u Srbiji, Đurić je naveo da se već u 2016. godini može očekivati zdrava ekonomija u kojoj Srbija troši onoliko koliko proizvede i zaradi, i ekonomija sa stabilnim rastom.

On je dodao da se očekuje da rukovodioci javnih preduzeća do januara znatne sume novca vrate u državni budžet, a da će u 2015. biti završen proces fiskalne konsolidacije.

Đurić je podsjetio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić poslao jasnu poruku da će se rezultat direktora javnih preduzeća mjeriti spram toga koliko novca vrate u državni budžet i da im opstanak na tim funkcijama i karijere zavise od toga koliko se domaćinski odnose prema državi.

Đurić je rekao i da su razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom za Srbiju važni i da investitori prepoznaju da je Srbija na kursu fiskalne konsolidacije.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.