Dječaku promijenile pol, raskomadale ga i htjele zapaliti

June 13, 2019, 6:36 am

Devetogodišnjeg dječaka Ruana Majkona izbole su 31. maja njegova majka Rosana da Silva Kandido, (27) i njena partnerka Kasilea Damaskeno Pesao (28), prenose brazilski mediji.

Majka je zločin priznala još prilikom hapšenja, javlja Jornal de Brasília, a na ispraćaju dječaka bila je prisutna i majčina strana porodice koja je šokirana događajem.

Dječak je usmrćen nožem na spavanju nakon što je godinu dana patio zbog neuspjele operacije promjene pola na koju su ga prisilile majka i njena partnerka.

Prema Brazilskoj službi za zaštitu djece, na dječaku je izvršena “neka vrsta operacije promjene pola. Nakon uklanjanja polnog organa, zašili su unakaženu regiju i improvizirali verziju ženskog genitalnog organa, napravivši rez među preponama.”

Operacija je očigledno obavljena bez medicinskog nadzora nakon što je Ruanova majka odlučila pretvoriti sina u djevojčicu.

Ruanov otac prethodno je kontaktirao Službu za zaštitu djece i policiju nakon što je izrazio zabrinutost zbog dobrobiti svoga sina.

Ruanova majka i njena homoseksualna partnerka uspjele su izbjeći državne organe tako što su se selile.

Ruanov otac je rekao novinarima:

“Pokušali smo spasiti Rhuana. Objavljivali smo poruke na društvenim mrežama, kontaktirali smo policiju i Službu za zaštitu djece. Niko nam nije pomogao.”

Ruan je prije operacije pretrpio tešku psihološku traumu zbog činjenice da je muškog pola, a majka je željela djevojčicu. U neuspjelom pokušaju promjene pola, Ruanu je uništeno i fizičko zdravlje nakon čega je bešćutno ubijen.

Otkriveni su i drugi detalji monstruoznog zločina. Nakon smrti, majka i njena partnerka pokušale su spaliti beživotno tijelo, ali bez uspjeha. Zatim su tijelo raskomadale i sakrile u dva školska ruksaka i kovčeg.

Nakon hapšenja priznale su stravičan zločin.

Majka se branila da su je i njezin otac i njezin bivši momak fizički i verbalno zlostavljali, no da je bila svjesna čina, potvrdila je u 26. policijskoj stanici (Samambaia Norte), gdje je uhapšena.

Njena partnerka optužila je svoju djevojku da je planirala cijeli zločin i tvrdila da joj je samo pomogla jer je bila pod pritiskom.

Istraga o slučaju još traje.

narod.hr

https://www.youtube.com/watch?v=XYUT3pouqhQ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *