Derventa: Prijem kod gradonačelnika i nagrade za najbolje učenike (FOTO)

June 24, 2022, 11:44 am

Najuspješnijim đacima i vukovcima svih osnovnih i srednjih škola u Derventi uručena su posebna priznanja i novčane nagrade. Gradonačelnik Dervente Milorad Simić i ove godine nagradio je ukupno 40 učenika, među kojima su i pobjedici regionalnih takmičenja iz različitih oblasti.

Da se dugogidišnji trud i rad uvijek isplati pokazali su i učenici derventskih osnovnih i srednjih škola koji su se tokom godina školovanja okitili brojnim priznanjima.

Vukovcima, učenicima generacije ali i onima koji su postigli značajne rezultate na regionalnim takmičenjima gradonačelnik Dervente  Milorad Simić  i ove godine uručio je novčane nagrade.

Među nagrađenim učenicima je i Dejana Balešević koja je proglašena učenikom generacije a pohađala je srednju ekonomsku školu u Derventi.

Ponos na rezultate svog dugogidišnjeg truda i rada ne krije ni učenica generacije Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ Suzana Tešendić, dodajući da joj mnogo znači i to što je njeno zalaganje prepoznato.

” Uz trud i rad sve se može postići. Bilo je odricanja, ali trud se na kraju isplati”, istakla je Tešendićeva.

Osim vukovaca i učenika generacije, gradonačelnik Simić nagradio je i one đake koji su postigli zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja. Jedan od njih je i Andrej Dušanić koji je nagrađen za prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz informatike.

U društvu najboljih ove godine našlo se 40 đaka, a njihove uspjehe, kao i njihovih prethodnika, prepoznala je Gradska uprava. Gradonačelnik Dervente Milorad Simić ovom prilikom čestitao je profesorima na prenesom znanju, a posebno roditeljima nagrađenih učenika.

Iz budžeta grada za 2022. godinu za nagrade učenicima izdvojeno je ukupno 6,700 KM.

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.