TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventa: Održan radni sastanak o afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva (VIDEO)

Derventa: Održan radni sastanak o afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva (VIDEO)

U Derventi je održan radni sastanak u organizaciji agencija „Media Invent“ iz Novog Sada, domaćin je bio načelnik opštine Derventa Milorad Simić, a prisustvovali su načelnici opština Posavine i centralnog dijela Republike Srpske.

Predstavljen je projekat „Put ka vrhu“, bilo je riječi i o osmom Dunavskom forumu, a pojašnjeni su i konkursi za projekte EU.

Projekat “Put ka vrhu” koji podrazumjeva privredno i društveno stvaralaštvo, u Srbiji se provodi od 2000. godine, a u Srpskoj od 2016. godine.

Media Invent zajedno sa Privrednom komorom Vojvodine i Univerzitetom u Novom Sadu provodi pomenuti projekat. Cilj je osmisliti bar tri projekta koja će se ralizovati, a prestižnim priznanjem “Kapetan Miša Ansatasijević” nagradiće se 20-ak istaknutih subjekata , kao što su preduzeća, brendovi i pojedinci, kao i društvene ustanove te lokalne zajednice.

Opština Derventa i načelnik Milorad Simić su dobitnici nagrade “Kapetan Miša Ansastasijević” u Matici Srpskoj u Novom Sadu za 2018. godinu kao “Najbolji partner” i učesnik 7. Dunavskog biznis foruma prošle godine. Simić ističe da je to prije svega velika čast.

Radnom sastanku prisustvovao je i direktor “Life project” iz Zagreba Ivan Župan koji je ujedno i ekspert EU za projekte. U svojoj prezentaciji pojasnio je vrednovanje, ugovaranje i izradu projekata EU u funkciji razvoja Regiona, te približio na koji način najbolje lobirati.

Sastanku su pored delegacije iz Novog Sada i Zagreba prisustvovali i načelnici opština, Brod, Modriča, Pelagićevo, Donji Žabar, zamjenik načelnika opštine Stanari, načelnik Odjeljenja za privredu opštine Srbac, kao i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor.

Osmi Dunavski biznis forum ove godine održaće se 3. i 4. oktobra, a na ovoj značajnoj regionalnoj konferenciji učešće će uzeti predstavnici iz privrede, diplomatije, kulture i medija.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.