Derventa domaćin 2. Republičkog takmičenja u recitovanju

May 14, 2022, 2:46 pm

Derventa će 20. i 21. maja biti domaćin 2. Republičkog takmičenja u recitovanju koji je uvršteno u zvaničan Kalendar školskih takmičenja 2020. godine.

Jovanka Božović Milovanović, idejni tvorac ovog takmičenja, ističe njegov značaj ali i značaj toga što je baš Derventa prvi domaćin susreta najboljih recitatora.

– Koliko je ovo takmičenje aktuelno govori činjenica da je ove godine stiglo preko 500 prijava svih osnovnih i srednjih škola Republike Srpske. Ono što je značajno za naš grad je to da ove godine u Derventu stižu najbolje plasirani, koji su prošli sve nivoe ovog takmičenja. Derventa će imati priliku da ugosti oko 120 učenika i njihovih mentora iz svih krajeva Srpske, ističe Božović Milovanović.

Ovaj događaj okupiće i veoma značajne ljude iz kulturnog života Srbije i Srpske pa će u Derventi gosti biti pjesnik Marko Milošević, kao i prof. dr Radovan Knežević, redovni profesor Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu, kao i drugi značajni umjetnici koji će svojim prisustvom podržati događaj koji njeguje kulturu izražavanja, jezik i tradiciju.

Profesor Knežević održaće i predavanje mentorima učenika koji će učestvovati na takmičenju.

Ovaj veliki kulturni događaj će se održati u Centru za kulturu, a u petak, 20. maja, u 11.00 časova planirano je svečano otvaranje.

derventacafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.