Denver ne stopira Jokića

Denver ne stopira Jokića

Povodom informacije da Denver ne želi da Nikola Jokić igra za Srbiju na Evrobasketu, predsjednik KSS Predrag Danilović oglasio se saopštenjem koje sadrži i obraćanje generalnom menadžeru Nagetsa Arturasu Karnišovasu.

Na pitanje da li i zašto Denver zabranjuje nastup Jokića za Srbiju, bivši litvanski as je odgovorio:”Na osnovu dogovora FIBA i NBA, ne možemo i nećemo spriječiti Nikolu da igra za Srbiju. O ovome sam već razgovarao sa Sašom Đorđevićem”.

Danilović ističe da KSS ne želi da daje šansu za bilo kakvo pogrešno izvještavanje o potencijalnim otkazima igrača.

– S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o kandidatima za košarkašku reprezentaciju prve vijesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umjesto da se najprije obavijesti KSS, želimo da ukratko objasnimo istinitu činjenicu. Nijedan NBA, niti bilo koji drugi klub, nema pravo ni mogućnost, osim u slučaju povrede, da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove, iz mnogo razloga. Prije svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja igrači razvijaju i vraćaju u klubove mnogo bolji i zreliji. Klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci, pogotovo onih reprezentacija koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Informaciju da Denver ne želi da Jokić provede ljeto sa reprezentacijom zbog namjere ove NBA franšize da poradi na njegovoj fizičkoj spremi, plasirao je njegov menadžer Miodrag Ražnatović.

 

Izvor: Večernje novosti

Komentarišite

Your email address will not be published.