„Delfini“ hoće da budu opet zlatni: Idemo u Mađarsku po evropsku titulu!

July 11, 2014, 9:07 am

“Stigli smo do kraja, pripreme su bile uspješne, veliki je posao iza nas. Znamo svi kakva nam je grupa i najvažnije je da što bolje krenemo. Branimo ‘tron’, imamo kvalitet i želju, motivacija nije ni potrebna, momci su već motivisani, već su godinama u sistemu. Srbija ide na najviše domete kao i uvijek, to je nešto što je tradicija”, rekao je selektor reprezentacije Dejan Savić.

Kapiten Živko Gocić naveo je na konferenciji za novinare u Beogradu da je ekipa spremna za najviše ciljeve.

“Spremni smo da na svakoj utakmici damo svoj maksimum, ako to uspemo i ako nas zaobiđu povrede, siguran sam da je ekipa spremna za najviše ciljeve”, rekao je Gocić.

Kapiten Srbije, koji igra u mađarskoj ligi, rekao je da se Mađari već dugo spremaju za Evropsko prvenstvo i da još od januara nema karata za utakmice domaćina.

“Biće to spektakl, Mađarska je ono što je Brazil u fudbalu, jako smo uzbuđeni i jedva čekamo da počne prvenstvo.

I Andrija Prlainović se složio da će šampionat biti spektakularan.

“Veći motiv od igranja u Mađarskoj nije potreban, to je zemlja koja je tradicionalno naš najveći rival i zemlja koja voli vaterpolo. Spektakl je zagarantovan, očekujem veliki broj kvalitetnih utakmica, a ja sam optimista i vjerujem da možemo da odemo do samog kraja”, rekao je Prlainović.

Filip Filipović je kazao da reprezentacija Srbije u Mađarsku ide u najboljem sastavu i što je najvažnije svi su zdravi.

“Imamo dobar rad iza sebe i osvojenu Svjetsku ligu, ali to ne mora ništa da znači.Bilo bi izlišno govoriti o tome šta Srbija želi jer se zna kakva su naša stremljenja – uvek se ide na osvajanje trona”, rekao je Filipović. Dodao je da se nada da će Srbija imati veliku podršku navijača u Budimpešti.

EP u Budimpešti održaće se od 14. do 27. jula, a Srbija igra u grupi B sa Mađarskom, Nemačkom, Hrvatskom, Francuskom i Španijom. /BLIC.RS/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *