TV K3

android aplikacija

instaliraj

Danas promocija bogoslužbene knjige “Srbljak”

U Domu kulture u Višegradu danas će biti predstavljena bogoslužbena knjiga "Srbljak", objavljena u dva toma, na više od 1.500 stranica u Izdavačkoj kući Mitropolije dabrobosanske "Dabar".

Danas promocija bogoslužbene knjige “Srbljak”

Knjiga je rađena po blagoslovu NJegovog visokog preosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Nikolaja i njegovog zamjenika vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, a rad na njoj trajao je tri i po godine.

Protojerej-stavrofor Vladimir Stupar, koji je napisao predgovor za “Srbljak”, rekao je da je ova knjiga od neprocjenjive vrijednosti za crkvenu pedagogiju.

“Službe `Srbljaka` eshatološki i proročki otkrivaju lepotu Carstva nebeskog u ličnosti Svetitelja. Naše lično iskustvo života u Hristu ostvaruje se kao događaj zajednice, a bogosluženje ima funkcionalnu ulogu u ličnosnom opštenju sa Svetiteljima upravo kao blagodatni odnos”, naveo je Stupar.

Stupar posebno ističe da je cjelokupno asketsko-blagodatno iskustvo koje se ostvaruje u okvirima crkvene pedagogije pretočeno u bogoslužbene pjesme “Srbljaka” i prestavljaju za one koji su ostvarili ili su na putu da ostvare crkveni način postojanja, neprocjenjivo blago i neiskazanu radost molitvenog opštenja sa Bogom i NJegovim Svetima u kojima se Bog proslavlja.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.