Cvijanović: Priča o zlatu je reciklirana, slijedi tužba za klevetu

September 27, 2015, 4:33 pm

Ona je ovo navela komentirišući tvrdnju Gordana Milinića, bivšeg ambasadora BiH u Rusiji i nekadašnjeg šefa Predstavništva Republike Srpske u Moskvi da je „pred njegovim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku ruski biznismen uručio lijepo upakovan kilogram zlata“, a govorio je i o korupciji još nekih ljudi bliskih vlasti RS-u.

Cvijanović je na pres-konferenicji u Banjoj Luci rekla da će, zbog navoda Milinića, SNSD pokrenuti tužbu za klevetu.

Smatra da je simptomatično da je do ovih optužbi došlo u trenutku kada je SNSD pokazao da opozicione partije iz RS koje su u vlasti BiH “vode izdajničku politiku“.

Navode Milinića ocijenila je “nebuloznim i kotradiktornim“.

Ona je, takođe, podsjetila da se radi o starim navodima koje su korišteni tokom izborne kampanje 2014. godine i da je ruski biznimen Oleg Burlakov i sam demantovao da je bilo kome davao zlato.

Cvijanović je rekla da će Predsjedništvo SNSD u ovoj sedmici održati sjednicu na kojoj će razmatrati sve akte u kojima je opozicija iz RS-a Savjet ministara i druge organe BiH „prenosila nadležnosti, derogirala nacionalni balans, zadirala u nadležnosti RS i na druge načine ugrožavala položaj RS“.

Zatim će, kako je navela, ti akti biti razmatrani na Vladi RS a nakon toga upućeni na parlament RS, gdje će biti zatraženo očitovanje narodnih poslanika o politici koje su te partije vodile na nivou BiH.

Parlament je, kaže ona, mjesto na kojem će se razgovarati o “neznanju i pogrešnom postupanju predstavnika RS u Sarajevu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *