TV K3

android aplikacija

instaliraj

Crvena kao krv: Reka Kubršnica pocrvenela uoči Velikog petka!

Meštani Krćevca i Zagorice, sela kroz koja protiče, javljali su se da prijave pomor ribe, ali i bolest stoke koju su pojili tom vodom

Crvena kao krv: Reka Kubršnica pocrvenela uoči Velikog petka!

Reka Kubršnica u svom toku kroz Aranđelovac dobila je crvenu boju?! Korisnici društvenih mreža iz ovog grada sinoć su uoči Velikog petka uznemireni prizorima postavljali fotografije vode koja je poprimila skoro purpurnu boju.

Dragan Jovanović, predsednik Skupštine Topole,  u čijoj opštini se nalaze sela Krćevac i Zagorica, kroz koje protiče Kubršnica, javljali su mu se meštani da prijave pomor ribe i poljoprivrednici kojima se stoka razbolela posle napajanja sa reke.

– Jutros sam podneo krivičnu prijavu protiv NN lica, jer neko je opasno zagadio Kubršnicu, koja jednim delom protiče kroz sela u okolini Topole. Nadležne ekipe iz Aranđelovca su krenule na teren da vide o čemu se radi. Seljaci mi kažu da im  liči na neku kiselinu, kaže Jovanović.

Ova reka izvire na Bukulji, protiče kroz Aranđelovac, glavna je pritoka Jasenice u opštini Topola, koja je prošle godine poplavila ovo područje i teče dalje ka Smederevskoj Palanci.

Kurir

Komentarišite

Your email address will not be published.