Čović: Sa Izetbegovićem o rješenju problema Vlade FBiH

March 22, 2015, 4:54 pm

“Imam osjećaj da je to ciljano urađeno da se napravi problem da ne bi bila imenovana Vlada. Vrlo mi je jasno stavljeno do znanja da bi sličan problem mogao biti u Savjetu ministara BiH. Rekao sam da, ako je to slučajno tako, onda imamo ozbiljan problem, onda to neko evidentno namjerno radi”, rekao je Čović.

On je za sarajevski “Dnevni avaz” izjavio da nije problem tražiti rješenje za propust u vezi sa nacionalnim ključem koji se odnosi na sastav Vlade FBiH.

“Ali, vidjećemo je li to bio propust, jer ovo više nema smisla. Ako nismo u stanju da se dogovorimo o Vladi, kako sutra dogovoriti neke ozbiljne stvari”, upitao je Čović.

Komentarišući informaciju da se jedan od srpskih kandidata DF-a, prijedlog za federalnog ministra za rad i socijalnu politiku Milan Mandilović na oktobarskim izborima izjasnio kao ostali, a da ga sada DF predstavlja kao Srbina, lider HDZ-a je rekao da je i on upoznat o toj činjenici.

“Da nam je na vrijeme rečeno da je čovjek promijenio koncepciju, ne bi to bio problem, moglo bi se reagovati. Ali, nije fer raditi to ovako kada smo se već odredili i kandidate prezentovali javnosti”, rekao je Čović, navodeći da su ljudi iz DF-a vrlo otvoreno rekli da su se predstavljali iz reda ostalih, “ali onda im je naređeno da tako ne može biti”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *