Canon predstavio EOS 760D i EOS 750D fotoaparate

February 24, 2015, 12:05 pm

EOS 750D savršen je DSLR fotoaparat ukoliko želite da snimite zadivljujuće fotografije i Full HD videozapise vaših posebnih trenutaka, uz pomoć automatskih načina rada. EOS 760D, pak, daje fotografima entuzijastima više kreativne slobode i mogućnost ručnog podešavanja kako bi instinktivno snimili fotografije koje privlače pažnju.

Oba modela čine beleženje posebnih trenutaka, u kvalitetu koji zaslužuju, lakšim nego ikad – sa živim bojama, oštrim fokusom i bogatim detaljima – korišćenjem moćnog novog senzora rezolucije 24,2 megapiksela i Canon-ovog procesora DIGIC 6. Zahvaljujući ISO rasponu 100-12 800, EOS 760D i EOS 750D daju fotografije pune detalja, bez obzira pod kakvim svetlom slikate – u sumrak ili u zoru, ili čak u zatvorenom prostoru. Tehnologija otkrivanja titranja, prvi put ugrađena u fotoaparat EOS 7D Mark II, stvara fotografije sa konzistentnom ekspozicijom, omogućujući još veću fleksibilnost.

Uživajte u fotografisanju omiljenih trenutaka koristeći kontinuiranu brzinu slikanja od pet slika u sekundi, koja omogućava fotoaparatu da uvek zabeleži akciju koja se odvija u deliću sekunde. EOS 760D i EOS 750D osiguravaju vrhunsko precizno fokusiranje, sa moćnim AF sistemom sa 19 kružnih tačaka koji se prilagođava svakoj kompoziciji, bez obzira da li se radi o životinjama koje se brzo kreću na safariju ili akcijskim sportovima.

Zabeležite svet video zapisima

Autori amaterskih filmova mogu zabeležiti svoje uspomene u obliku video zapisa u zadivljujućoj Full HD rezoluciji i formatu MP4 radi lakšeg deljenja putem Interneta. Zahvaljujući naprednom sistemu Hybrid CMOS AF III koji nudi mogućnost praćenja ili prebacivanja fokusa, možete biti sigurni da je predmet slike u fokusu, dok kompatibilnost sa STM objektivima pruža brzo i glatko fokusiranje uz nenadmašnu tačnost i brzinu. EOS 760D snimateljima početnicima nudi i niz dodatnih kreativnih načina, što im omogućuje da zabeleže originalne zapise. Snimajte filmove ispunjene atmosferom, sa vidljivim detaljima na svetlu i u senci.

Kontrola i kreativnost pod prstima

Velike mogućnosti uređaja EOS 760D i EOS 750D smeštene su u stručno izrađena kompaktna kućišta, sa ergonomskim hvatištem i višeugaonim LCD ekranom za jednostavno korišćenje u svim situacijama. Mogućnost potpunog ručnog podešavanja svih parametara ostavlja vam slobodu stvaranja vlastitog kreativnog stila. EOS 760D omogućava fotografima da lakše menjaju postavke uz pomoć praktično postavljenih kontrola kakve se obično nalaze na Canon-ovim EOS fotoaparatima za entuzijaste, uključujući kontrolu sa zadnje strane za brze postavke, LCD ekran smešten na vrhu i inteligentno tražilo za brzi pristup postavkama i fotografijama.

Čim počnete da koristite bilo koji od ova dva fotoaparata, možete početi da fotografišete bez straha, zahvaljujući automatskim načinima snimanja koji vam garantuju najbolje rezultate kod svake fotografije. Izdvojite se svojim fotografijama od ostalih fotografa korišćenjem različitih načina za fotografisanje koje možete aktivirati jednim dodirom, kao i kreativnih filtera.

Podelite fotografije sa prijateljima i premestite ih na druge uređaje

Jednom kada ste uslikali savršenu fotografiju, uživajte u praktičnosti i brzini koju nude Wi-Fi veza i NFC i brzo je i jednostavno podelite sa dragim ljudima ili pošaljite na druge uređaje. Postavite najbolje fotografije na društvene mreže ili ih smestite na usluge za čuvanje u „oblaku“ poput Canon-ove usluge- irista, koristeći Wi-Fi vezu za direktan prenos. Kada ste spremni za čuvanje ili pregledavanje fotografija, NFC vam omogućava da se brzo i jednostavno povežete na uređaj Canon Connect Station ili neki drugi pametni uređaj sa NFC-om na koji možete smestiti fotografije.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *