Budite idealna seksualna partnerica uz pomoć ovih par savjeta.

Budite idealna seksualna partnerica uz pomoć ovih par savjeta.

Ne osuđujte

Bilo da je riječ o partnerovoj fantaziji ili vašoj, budite otvorene i za želje koje uzbuđuju vašeg partnera. Zapamtite da ne morate realizovati sve što je u cartvu fantazija. Ali osuđivanje ostavite po strani i saslušajte, možda saznate nešto što će vas jako zanimati.

Budite inovativne

Budite kreativne i tražite nove načine za začinjavanje stvari jer je to važno za dobar seksualni život. Neko ko je aktivni sudionik i predlaže barem i najobičnije ideje koje inače nisu ustaljene tokom seksa, pokazuje da želi obostrano zadovoljstvo.

Razmišljajte o seksu

I to ne samo kada do njega treba doći. Obratite pažnju kada imate senzualne misli ili kada se neočekivano uzbudite tokom dana i ne odbacujte to. Dopustite si da budete erotične i da analizirate stvari koje su vas dovele u to stanje uma, ali i tijela. Vaš libido i mozak su povezani.

Budite u stanju staviti njegove potrebe ispred svojih

Suosjećanje u životu može biti dvosjekli mač, ali kada je riječ o spavaćoj sobi, to vas samo može samo napraviti sjajnom seksualnom partnericom. Ne trebate uvijek stavljati partnerove želje ispred vaših, ali može biti sjajno ako se fokusirate na to da zadovoljite partnera s vremena na vrijeme. To može biti jutarnji seks koji vaš dragi obožava, a vi nekako niste ljubiteljice istog. Nije stvar u sebičnosti, tretirajte partnera onako kako zalužuje, a takvi potezi sigurno neće biti zaboravljeni.

Probajte sve (barem jednom)

Teško je biti dobar u krevetu ako radiš samo ono u čemu znaš da si dobar. Ne trebate možda biti oduševljene, ali stav „Moglo bi biti zabavno“ ili „Zašto ne?“ veoma je poželjan. Ako nešto ne želite, imate puno pravo reći ne, ali kada su u pitanju novi trikovi, poze ili tehnike, razmislite prvo o tome, možda vam se svidi.

Uživajte u svom tijelu

Osoba koja je povezana s vlastitim tijelom i svjesna što joj odgovara biće bolja u krevetu i uživaće više u seksu. Žene zaboravljaju koliko masturbacija može biti zabavna, posebno kada su u vezi. Često misle da će biti manje zainteresovane za realan seks ako masturbiraju, ali istina je gotovo uvijek obratna.

Budite svjesne sebe

Mislite o najboljem seksu kojeg ste imale – velike su šanse da je vaš partner bio strastven, entuzijastičan i zračio seksipilom. Možemo se kladiti da nije bio opterećen svojim tijelom, nije se brinuo jesu li svjetla ugašena i nije se „žalio“ na trbuh. Samopouzdanje je najveći afrodizijak koji imate. Neko ko kaže: “Ja sam seksi kako god da izgledam”, sigurno vas može uvjeriti da je to istina.“

Znajte kada trebate biti glasnije

Biti u stanju prepoznati kada trebate otpustiti kočnice je sjajno. Kada se manje suzdržavate, možete izgledati veoma seksi. A i muškarci su rekli da žele malo više buke u krevetu. Oni nisu uvijek sigurni što žene žele i uživaju li ako one same ne daju neki feedback. To može biti bilo što – od uzdaha, malih nagovještaja do prljavog razgovora.

Budite spontane

Kada se realnim muškarcima postavilo pitanje o tome što je najbolja stvar koju žena može napraviti tokom seksa, jedan odgovor se najviše istaknuo, a to je – spontanost. Od dočekivanja u donjem rublju u krevetu, do iznenadnog oralnog seksa, ovo su sitne stvari koje imaju veliki uticaj jer idu izvan uobičajenih linija.

Budite fizički spremne

Istraživanja su pokazala da je fizička spremnost veliki afrodizijak za žene. Na primjer, vježbanje podiže libido, poboljšava izdržljivost i jača samopouzdanje.

Budite duhovite

Neko ko je sjajan u krevetu može izvući duhovitu stranu u svakoj situaciji – zato što je seks između ostalog i zabava. Možda se nećete sjećati najjačeg orgazma kojeg ste doživjele, ali sigurno nećete zaboraviti situaciju kada ste pale s kreveta ili nešto slično. Čudni zvukovi, neuspješne poze i smiješne scene sastavni su dio seksualnog života, a ako znate uživate u tim nesavršenostima isto kao i u sjajnim orgazmima, to vas čini nevjerovatnim u krevetu.

(NN/cosmopolitan.rs)

Komentarišite

Your email address will not be published.