TV K3

android aplikacija

instaliraj

Brod: Stipendije za 143 studenta (VIDEO)

U Brodu je danas 143 studenta potpisalo ugovore o stipendiranju za akademsku 2018/2019.godinu. Iznos osnovne stipendije na godišnjem nivou je 650 maraka, dok je studentima boračkih kategorija i iz socijalno ugroženih porodica taj iznos 780,00 KM.

Brod: Stipendije za 143 studenta (VIDEO)

U skladu sa Odlukom o stipendiranju utvrđena je konačna rang lista od 143 najuspješnija redovna studenta kojima se dodjeljuje stipendija opštine Brod, za akademsku 2018/2019. godinu. Ugovori su danas potpisani a studenti i više nego zadovoljni. Kažu da će im ova sredstva itekako dobro doći.

Student Fakulteta političkih nauka u Banjaluci Nikola Gašić zahvalio je lokalnoj zajednici i načelniku na odobrenoj stipendiji i dodao da je to velika pomoć za plaćanje troškova tokom studiranja.
“Mi ćemo odbrenu stipendiju vratiti znanjem, uspjehom i zalaganjem tokom studiranja”, rekao je Gašić.

Od ukupnog broja stipendija, 107 je odobreno za studente na državnim fakultetima. Načelnik Ilija Jovičić napominje da je promjena u odnosu na prošlu godinu ta da se mladi se opredjeljuju za informacione tehnologije, medicinu te tehnološko-tehničke fakultete.

“Brod, s obzirom na veličinu i broj stanovnika, prednjači u odnosu na druge lokalne zajednice po broju dodijeljenih stipendija”, dodao je Jovičić i čestitao studentima praznike i poželio im uspješno studiranje.

Za razliku od drugih loklanih zajednica, Brod posebno stipendira studente iz boračkih kategorija i studente iz socijalno ugroženih porodica koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i imaju prosjek ocjena 8,50 i više.

(TV K3)

 

Komentarišite

Your email address will not be published.