Brod: Međunarodni fudbalski turnir okupio 74 ekipe (FOTO/VIDEO)

June 25, 2022, 12:57 pm

Na “Gradskom stadionu” u Brodu danas i sutra održava se šesti Međunarodni turnir u fudbalu koji je okupio 74 ekipe sa više od 1.000 učesnika. Organizator turnira je Srpsko sportsko udruženje “Prijatelji” Brod, uz pokroviteljstvo načelnika opštine Brod Zorana Vidića, koji je svečano otvorio turnir.

Škola fudbala „Prijatelji“ Brod organizovala je po šesti put Međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije. Oko 1.000 učesnika iz cijele Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske došlo je na ovaj turnir. Među učesnicima ima i onih kojima je ovaj turnir poznat od ranije.

Nemanja Kovačević iz FK “Crvena zvezda” iz Prijedora kaže da je turnir odličan, domaćini dobri, a konkurencija jaka. Ipak nada se da će njegova ekipa izboriti drugo ili treće mjesto.

Na turnir u Brod došao je i Dražen Dragosavljević sa školom fudbala “Dream team” iz Srpca.

“Mislim da ovaj turnir treba svako da posjeti, jer nosi karakter Međunarodnog, a sve ostalo je takođe na nivou, od suđenja do uslova i svega onoga što očekuju i djeca, roditelji i treneri”.

Dvije godine u periodu korone, turnir nije održan, pa i ne čudi što je ove godine u Brod došlo čak sedamdeset četiri ekipe.

“Takmičimo se u četiri uzrasne kategorije – kategorija 2010., 2011., 2012. i 2013. godište, na četiri fudbalska terena u predivnom ambijentu Gradskog stadiona u Brodu”, rekao je koordinator škole fudbala “Prijatelji” Brod Mirun Jokanović.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić navodi da je ovo na neki način praznik fudbala i uopšte praznik sporta u Brodu.

“Ovaj turnir traje već skoro deceniju, ovdje na području opštine Brod. Zadovoljan sam što smo prevazišli ove probleme koje smo imali sa korona virusom, jer upravo zbog te situacije, turnir nije održavan dvije godine”.

Mlađe kategorije potvrdile su i ove godine da je u Brodu fudbal jedan od najpopularnijih sportova.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.