Brnabić u Hercegovini: Srbija će uvijek biti tu (FOTO)

October 4, 2021, 10:44 am

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Nevesinju da će Srbija uvijek biti tu i, koliko ona bude jaka, toliko će više pomagati Srbe u ovom gradu, Republici Srpskoj i svim mjestima u Federaciji BiH gdje žive.

– To je normalno i prirodno kod svih onih naroda gdje matica može i gdje je dovoljno ekonomski sposobna da pomogne – rekla je Brnabićeva, gdje je posjetila objekte čija se obnova i rekonstrukcija finansira iz budžeta Srbije kroz pomoć i podršku Srpskoj.

Navela je da ovo nije kraj i da će Srbija nastaviti i u narednoj godini da pomaže projekte koji su najvažniji za stanovnike Nevesinja – rekla je Brnabićeva.

– Ovo nije kraj. Srbija će uvijek biti tu – rekla je Brnabić i zahvalila se predsjedniku opštine na saradnji i spremnosti da skrene pažnju na to šta je potrebno građanima Hercegovine.

Načelnik opštine Milenko Avdalović zahvalio je Brnabićevoj i podsjetio da je pomoć Nevesinju iz sredstava Vlade Srbije započeta još 2018. godine, kada je obnovljen Dom kulture “Nebojša Glogovac”.

– 500.000 KM je planirano za pomoć budžetu opštine, a 500.000 KM za podsticaje privredi – rekao je Avdalović.

Naveo je da su zahvaljujući tim sredstvima u tekstilnom kombinatu u Nevesinju zaposlena 63 radnika.

– U toku je sprovođenje projekata Doma kulture u kome je smještena Muzička škola, Narodna biblioteka, Gradska galerija, odnosno buduća spomen-soba, te dogradnje vrtića i osnovne škole – istakao je on.

Načelnik opštine Nevesinje naglasio je da će 1,3 miliona biti izdvojeno za rekonstrukciju i izgradnju gradskih i prigradskih puteva.

(RTRS – Foto: Srna)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.