TV K3

android aplikacija

instaliraj

Britanija tvrdi da su im Iranci pokušali blokirati tanker, Teheran demantuje

Britanija tvrdi da su im Iranci pokušali blokirati tanker, Teheran demantuje

Vlada Velike Britanije saopštila je da su tri iranska broda pokušala da blokiraju prolaz britanskom naftnom tankeru “Britansko nasljeđe” u Ormuskom moreuzu, ali da su se povukla nakon upozorenja sa britanskog ratnog broda.

U današnjem saopštenju predstavnika Vlade navodi se da je britanski ratni brod “HMS Montrouz” juče morao da se postavi između iranskih plovila i tankera, te da izda usmeno upozorenje, nakon čega su se iranski brodovi okrenuli na drugu stranu.

Incident se dogodio skoro sedam dana nakon što su britanski mornari zaplijenili iranski naftni tanker “Grejs jedan” blizu obale Gibraltara, zbog sumnje da je prekršio sankcije Siriji.

“Zabrinuti smo ovim postupkom i pozivamo iranske vlasti da smire situaciju u regionu”, dodao je predstavnik britanske Vlade.

Revolucionarna garda Irana demantovala je tvrdnje da su iranski brodovi pokušali da blokiraju prolaz britanskom naftnom tankeru u Ormuskom morezu, javila je novinska agencija Fars.

U saopštenju Garde navodi se da su iranski brodovi vršili svoje redovne dužnosti i da nije bilo incidenata sa stranim brodovima, uključujući britanska plovila.

(SRNA)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.