TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bosić: Dodikova ideja neprovodiva

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da je neprovodiva ideja da predsjednik Republike Srpske istovremeno bude i član Predsjedništva BiH.

Bosić: Dodikova ideja neprovodiva

“Veoma je opasno za narod da se sva vlast koncentriše u rukama jednog čovjeka”, ocijenio je Bosić u saopštenju, povodom izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o mogućnosti uvođenja predsjedničkog sistema u Srpskoj.

Bosić u saopštenju ističe da Dodikova izjava da treba razmisliti o mogućnosti uvođenja predsjedničkog sistema u Srpskoj služi, kako se navodi, “isključivo kao pokriće za autokratsku vlast koju provodi”.

Lider SDS-a napominje da “autokratsko društvo ne vodi u prosperitet i budućnost”.

On ističe da je i Dodikov stav o zajedničkoj izjavi Predsjedništva BiH o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja EU “napad na sve što nije politika konflikta u BiH”.

“Zajednička izjava je samo deklaracija spremnosti da pokušamo da izađemo iz blata u koje smo svi veoma dugo zaglibljeni. To je najmanje što je EU mogla tražiti od BiH i ne vidimo nikakav problem u prijedlogu Predsjedništva”, ističe Bosić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da bi trebalo ozbiljno razmisliti o uvođenju predsjedničkog sistema u Republici Srpskoj kada se uđe u razgovore o reformi Ustava, te da bi to bila najbolja zaštita Srpske i njenog pozicioniranja na nivou BiH.

Komentarišući zajedničku izjavu Predsjedništva BiH o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja EU, Dodik je rekao da je to zloupotreba Predsjedništva, jer ono nema te nadležnosti.

Komentarišite

Your email address will not be published.