TV K3

android aplikacija

instaliraj

BORI SE KAO LAV: Tata Đorđe sam podiže troje dece, majka ih napustila

Kuća u kojoj žive samo što se ne sruši, puna je vlage, struju nemaju. Jedino čega imaju na pretek jeste tatina ljubav

BORI SE KAO LAV: Tata Đorđe sam podiže troje dece, majka ih napustila

Kada im je majka otišla, nisam ništa znao oko dece, ni griz, ni puding da skuvam, ni da ih presvučem kako treba, priseća se Đorđe Stanisavljev, otac malog Stefana i još manjih bliznakinja Jovane i Jelene.

Njihova tužna priča počinje kada ih je majka napustila. Ostali su sami – tata Đorđe sa sinčićem Stefanom i bliznakinjama Jovanom i Jelenom koje tada nisu imale ni pet meseci. Od tada se malo toga promenilo – majka ih posećuje, ali retko. Nekada, kaže Đorđe, dođe na sat, a nekada na samo pet minuta. Deca joj se tada obraduju, prisete se majčinog lika. Ona potom ode, a on ostane sam sa svo troje u suzama.

– Sin stariji odrastao je u mraku, nije znao ni šta je televizor, ni šta je crtani. Kada su se njih dve rodile, jedan komšija se sažalio na nas i dao nam jedan kabl, da mogu da odrastaju normalno. Tada ih je već bilo troje… Kada im je majka otišla, bilo mi je jako teško jer nisam ništa znao oko dece. Ni da ih presvučem, ni da im spremim hranu… Morao sam sve to da naučim… Ali, volim ih mnogo… Njih dve su tada imale po četiri kilograma, nisu imale ni pet meseci… Stefan je tada imao godinu i po – ispričao je Đorđe u emisiji Exploziv, ali se prisetio i kuvanja svog prvog griza koji se čak nije ni zgusnuo, ali su ga deca ipak pojela jer je bio sladak. Igračke i pomoć koju dobijaju dele ravnopravno.

Tata Đorđe kaže i da mu je leti mnogo lakše, ne treba mu za ogrev, troši manje praška za pranje jer se nose letnje stvari, a novac kojim raspolaže sasvim mu je dovoljan za hranu.

Đorđe, inače, sve svoje vreme posvećuje deci jer, kako kaže, oni su mali i ne sme da ih ostavi same, a i zna šta se sve dešavalo tako da ne sme na to ni da pomisli.

Kada priča o svojim mališanima Đorđevo lice se ozari pa tako kaže da Jovana stalno beži na pločice, Jelena voli da se penje po nameštaju, a da je Stefan mali razmaženko.

Tati Đorđu i ovim preslatkim mališanima moguće je pomoć odneti ili uplatiti direktno na kućnu adresu. Oni žive u  Zrenjaninu, u ulici Titelski red broj 28. Moguće im je pomoći i preko “Udruženja blizanaca i trojki Srbije”, čija je adresa Doža Đerđa 46, 21000 Novi Sad, sa naznakom – donacija za Đorđa.

KURIR

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.