Boračka organizacija Stanari uručila građevinski materijal za dvije porodice iz boračkih kategorija (FOTO, VIDEO)

Boračka organizacija Stanari uručila građevinski materijal za dvije porodice iz boračkih kategorija (FOTO, VIDEO)

Porodici umrlog demobilisanog borca Ratka Tadića iz Cvrtkovaca, supruzi Miladinki i trojici sinova, stanarska BO obezbijedila je kompletan materijal za kupatilo. Kuptilo im je  u ovom trentku najpotrebnije u kući koju su zajednički gradili, sve dok Ratko nije umro u martu 2014. godine. Miladinka nije u radnom odnosu. Bavi se poljoprivredom i radom na dnevnice.

– Pomaže nam djever, dobijam 105 maraka doplatka i to je to. Tražim sebi negdje posoa čistačice, ali ide teško – kaže Miladinka Tadić, supruga umrlog borca.

Druga porodica kojoj je uručen građevinski materijal je porodica demobilisanog borca Zlatka Tomića iz Osredka, koji trenutno sa suprugom i djecom živi pod pločom.

– Ovim materijalom podizaćemo gornji sprat. Ali sad je sezona prošla, tako da ništa prije proljeća. Planiramo i da je pokrijemo sljedeće godine ako mognemo – kaže Zlatko Tomić, demobilisani borac.

U BO poručuju dužnost i obaveza ove organizacije je da brine o svojim članovima, uz pomoć lokalne zajednice i načelnika opštine.

– Provodimo ovu aktivnost u sklopu nužne sanacije stambenih objekata. Ovo je jedna aktivnosti kojoj nije kraj. Moramo da se brinemo o njima, jer to zaslužuju, a to je i naša obaveza – kaže Miladinko Kovačević, presjednik BO Stanari.

U BO obašnjavaju da Zakon o pravima boraca ne tretira porodice umrlih boraca, pa je stav mjesnog odbora BO bio da se mora naći način da se pomogne i takvim porodicama, ali i demobilisanim borcima, koji su u specifičnim situacijama. U BO poručuju da neće stati na ovome, o svojim borcima i dalje će brinuti koliko god mogu više.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.