Basketaši Srbije danas napadaju novo svetsko zlato

June 26, 2022, 10:39 am

Basketaši reprezentacije Srbije ponovo su se našli u završnici najvećih takmičenja, što više nije nešto što nas iznenađuje.

Simultankom Dejana Majstorovića, basketaši naše zemlje su juče pobedlili olimpijske šampione Letonce i izborili plasman u polufinale. Danas sledi završnica i našu selekciju očekuje dva duela u bilo kom slučaju.

Srbija od 18.10 sati nastupa protiv domaće selekcije Belgije koja će nesumnjivo imati ogromnu podršku u Antverpenu. Ono što ide u prilog “orlovima” jeste činjenica da Belgijanci ni u jednom od tri navrata nisu uspevali da savladaju Srbiju do sada. Naši basketaši su relativno lako izlazili na kraj s njima u poslednje vreme i nadamo se da će tako biti i ovog puta.

Ukoliko Srbija pobedi u finalu će igrati takođe danas, od 20.55 sati i to sa boljim iz duela Francuske i Litvanije. Francuze smo u grupnoj fazi već “rešili” sa 22:15, dok Litvanija takođe ne zna za pobedu protiv najboljeg svetskog tima u istoriji sporta. Red je da tako i ostane. Ukoliko, pak, dođe do poraza, meč za treće mesto na programu je od 19.55.

Sportske.net

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.