Banjaluka: Sjednica političko-ekonomskog savjeta DEMOS-a (VIDEO)

October 14, 2021, 4:38 pm

Političko ekonomski savjet DEMOS – a danas je razmatrao mogućnosti rješenja aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini, iznalaženja rješenja novonastale krize i nuđenja osnovnih političkih i akcionih stavova o daljim postupcima.

Predstavnici DEMOS – a istakli su da politička kriza u Republici Srpskoj treba biti što prije riješena, i to vraćanjem izvornim dejtonskim pitanjima i procesu konstitucionalizacije Bosne i Hercegovine koji će uvažiti demokratski status Republike Srpske.

Trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini treba se što prije prevazići i uspostaviti normalan život kao i politička stabilnost, smatra Slobodan Nagradić.

Dodao je da političko – ekonomski savjet Demosa preporučuje da što prije zatraže od svih nadležnih organa da energično raskrinkaju sve afere koje otežavaju poziciju Republike Srpske, naglasivši da se aktuelna kriza može riješiti samo dijalogom u kojem će svi predstavnici Srpske biti ravnopravni. Istakao je da traže srpsko jedinstvo ili makar usaglašeno djelovanje glavnih političkih partija.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *