TV K3

android aplikacija

instaliraj

Banjaluka djeluje zdravo i svježe, ali organizam je loš i bolestan

Banjaluka djeluje zdravo i svježe, ali organizam je loš i bolestan

– Banjaluka izvana djeluje zdravo i svježe, našminkana je fontanama klupicama i saksijama, ali organizam grada je loš, bolestan i ne funkcioniše, poručuje kandidat PDP-a za gradonačelnika Draško Stanivuković.

On u intervjuu EuroBlicu kaže da okosnicu njegovog političkog programa za Banjaluku čini čovjek, problemi s kojima se suočava.

“Akcenat stavljamo na porodicu i sve moguće stavke na kojima novac može ostati u džepovima građana, zbog toga što je grad u ove četiri godine poskupio, od odvoza smeća, autobuske karte do grijanja. Želimo sačuvati novac kroz privredu i ekonomiju, te otvoriti nova radna mjesta koja nismo vidjeli u protekle četiri godine”, rekao je Stanivuković.

On je najavio da će tokom jula i avgusta zajedno sa Jelenom Trivić ići u Njemačku i Austriju, gdje imaju dogovorene razgovore za konkretne investicije u relani sektor.

“Želimo obezbijediti zapošljavanje kroz nove proizvodne pogone. Time ćemo obezbijediti ubrizgavanje novca u domaćinstvo, što aktuelna vlast nije ni dotakla”, kazao je Stanivuković.

On dalje navodi da će raditi na tome da Vrbas bude ponovo pitak; to je ključni projekat, koji podrazumijeva izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda.

“Dajak čamac je turistički simbol koji je zapostavljen, a koji će biti naš kapitalni projekat. Pored toga, Banjaluci je potrebna opšta bolnica, ali i velika zelena oaza, koja bi se nalazila prema dijelu Zalužana i Barlovaca. Isto tako, želimo vratiti ljudske vrijednosti. To znači da imate mogućnost da ne volite Draška, ali da imate sigurno mjesto u Gradskoj upravi, mogućnost da kažete sve što hoćete na Trgu Krajine, sve dok nije uvredljivo, zatim tu je i poštovanje konkursa kroz eliminisanje stranačkog zapošljavanja”, rekao je Stanivuković.

Na pitanje koliko je realno da jedan student gradonačelnik, Stanivuković je odgovorio:

– Ako je jedan student bio ministar inostranih poslova u Austriji, a danas postao kancelar sa istom tom srednjom školom u Austriji i danas vodi diplomatiju i čitavu jednu Austriju, onda vjerujem da i ja ima kapacitet za tako nešto. Vjerujem da sam pokazao energiju, hrabrost i odvažnost, te sve ono što čovjek koji danas vodi Banjaluku nema ni jedan odsto i da imam dovoljan legitimitet da sa svojim timom napravim suštinske promjene. Mislim da je vrijeme da jedan student pokaže kako se može od današnjeg grada, koji ide u pogrešnom pravcu, napraviti grad koji će biti regionalni lider.

Izvor: Srpskainfo

(Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.