Mediji: Uhapšeni Šukalo i Mandić? Policija: Nisu privedeni (FOTO/VIDEO)

September 29, 2022, 8:25 pm

U medijima se večeras pojavio snimak na kome se čuje prepirka policije sa dvojicom građana.

BN TV javio je da su u Banjaluci večeras uhapšeni članovi SNS-a Adam Šukalo i Vlado Mandić.

Pojašnjavaju da je “policija prvo pretresla vozilo i nakon dužeg zadržavanja bez objašjenja ih privela u policiju” i da razlog hapšenja nije poznat.

S druge strane, Srpskainfo navodi da su članovi GO SNS Srbija Adam Šukalo i Vlado Mandić  večeras zaustavljeni i legitimisani na istočnom tranzitu u Banjaluci, ali da u MUP-u Srpske tvrde da niko nije uhapšen.

Da je bilo hapšenja izvještava i UNA TV ne navodeći imena.

“Više osoba privedeno kod TC “Delta planet” i servisa “Vidović” u Boriku”, navodi se na portalu UNA TV dodajući da je “više osoba privedeno je u raciji koju MUP Republike Srpske sprovodi u banjalučkom naselju Borik”.

Dalje navode da je “na meti policije više bezbjednosno interesantih osoba, koje su zaustavljene u luksuznim vozilima na istočnom tranzitu u blizini Tržnog centra “Delta planet”, te kod servisa “Vidović”, pozivajući se na očevice “da je više muškaraca policija “naslonila” na službena vozila MUP-a RS, te da su u toku njihovi pretresi”.

-Razlog privođenja i pretresa zasada nije poznat, a prema nezvaničnim informacijama među privedenima su osobe koje su i ranije dovođene u vezu sa nelegalnim aktivnostima u BiH, ali i Crnoj Gori – navodi UNA TV.

Nezavisne javljaju da je Adama Šukala i Vladu Mandića, funkcionere SNS-a Srbija, večeras kontrolisala policija na istočnom tranzitu u Banjaluci i da su očevici  ispričali da su na istočnom tranzitu vidjeli policijska vozila, kao i ovu dvojicu funkcionera koje policajci kontrolišu.

-Iz MUP-a RS, ne navodeći razlog kontrole, rekli su nam da nema uhapsenih – pišu Nezavisne.

BN navodi da je Šukalo bivši poslanik SNS-a u Skupštini Srbije, dok je Mandić nekadašnji srpski rukometaš i da su obojica članovi Glavnog odbora SNS Aleksandra Vučića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.